Tesla Model 3 – verzekering

Différent et Meilleur?
16 maart 2018
Tesla Model 3 – assurance
21 maart 2018

 

Elon Musk heeft geniale kanten. Maar just in time is niet zijn sterkste punt. In die mate dat zijn volgelingen al rekening houden met S.E.T. (Standard Elon Time). Hiermee doelend op de optimistische tijdsinschatting die hij vaak maakt én de frustratie en ontgoocheling die dit meebrengt wanneer een deadline weer maar eens overschreden wordt.

Zo ook met de ontwikkeling van zijn car for the masses – zijn eigenste Volkswagen-. Toen Tesla Model 3 op 31/03/2016 onthuld werd, was voorzien dat de productie ervan eind 2017 zou starten. Enkele maanden later zou er reeds in Europa geleverd kunnen worden. De productie zou op volle snelheid komen tegen 2020. Het grote succes van de voorintekeningen noopte tot een forse vlucht vooruit. Veel sneller dan voorzien wou men de productie opschalen. De schiep grote verwachtingen.

Verwachtingen die niet waargemaakt werden. Wat op zijn beurt weer voor frustratie zorgde. Want als we van kindsbeen af iets niet kunnen dan is het wachten.

In de VS worden er gestaag Model 3-exemplaren uitgeleverd. Maar de productie schijnt gepaard te gaan met tal van problemen . Ondanks het feit dat Musk bij eerste leveringen sprak van een “production hell” waar men door moest, is de communicatie over de stand van zaken niet erg duidelijk. Veel wat door derden naar voor gebracht wordt, wordt gewoon ontkent.

Ik ben geen financiële analist, noch autojournalist en dus niet geschikt om hier standpunten rond in te nemen. Ik ben gewoon verzekeringsmakelaar. Sinds 2013 heb ik mij toegelegd op verzekeren van Tesla’s. Zelf rij ik als early adopter met een Model S. En staat er een reservering voor een Model 3 uit.

Omdat we in Europa nog niet kunnen configureren, kennen we ook nog niet de definitieve prijs van het basismodel, de extended range versie, noch van de opties. We kunnen u derhalve nog geen inkijk geven in onze premies. Achter de schermen zijn we trouwens nog bezig om 1 en ander af te wegen om tot een scherp aanbod te komen. Hoewel het gebrek aan definitieve configuraties het discussiëren met onze leveranciers/verzekeraars niet eenvoudig maakt. Een beetje een vicieuze cirkel dus.

Wil je toch zo vlug als mogelijk een idee hebben van de prijs van onze verzekeringsoplossing? Bezorg ons dan uw geplande configuratie en ook enkele gegevens over uzelf. Dit kan via deze link. Wil in het vakje aanvullingen/opmerkingen aangeven hoeveel ongevallen in fout u de voorbije 5 jaar veroorzaakt heeft.

Zodra we rond zijn met onze verzekeraar (herfst 2018) zullen we u dan contacteren en u ons voorstel overmaken.

Patrick Claerhout
Patrick Claerhout
https://be.linkedin.com/in/patrickclaerhoutcoverbel