Over ons

A Belgian insurance solution for a future that already exists

Een oplossingsgerichte samenwerking

E-driveinsurance is een samenwerkingsverband tussen kvk interass en Coverbel. kvk interass creëert verzekeringsoplossingen waar de klassieke verzekeringsmarkt stokt. Oplossingen die verder gaan dan gebruikelijk of op terreinen die de Belgische markt braak laat liggen. In out of the box denken geeft kvk interass de meesten in ons verzekeringslandschap het nakijken. .

Coverbel

Coverbel is een makelaar met een jarenlange drive voor duurzaamheid. Zo is het kantoor specialist in ethische beleggingsverzekeringen en zocht het proactief naar goede verzekeringsoplossingen nog voor de Tesla Model S op de markt kwam.

Performant en duurzaam 

Bij dit laatste kruisten de wegen van beide organisaties zich.
kvk interass creëerde het verzekeringsconcept. Coverbel staat in voor de distributie bij e-driveinsurance.

Als 2 partners elkaar versterken

Als 2 partners elkaar versterken

Toen verzekeringsmakelaar Coverbel in 2010 een de-fusieproces doormaakte, besloot diens zaakvoerder om niet te blijven hangen aan het verleden, maar proactief uit te zien naar een meer toekomstgerichte invulling van zijn beroep.

In 2011 werd met een one-stop-shop voor duurzaam beleggen onder de naam www.ethischbeleggen.com opgezet. Hiermee werd Coverbel (waarschijnlijk)de eerste Vlaamse verzekeringsmakelaar, met een uitgebreid aanbod duurzame beleggingen.

Binnen dit kader herbekeek hij ook zijn eigen mobiliteit. En daarbij kwam de elektrische auto in het vizier. Het verzekeren van elektrische auto’s was in België niet ontwikkeld. Zo koos Tesla in 2013 bij het uitleveren van zijn Model S in België voor de Belgische markt een Nederlandse verzekeraar (Centraal Beheer) als partner.

De Belgische verzekeraars die Coverbel benaderde om hierrond een alternatief uit te werken, waren duidelijk niet geïnteresseerd. Alleen een ander vooruitdenkend bedrijf, dat reeds jarenlang een omniumverzekering voor luxewagens verspreide (kvk interass) had oren naar de insteek van Coverbel. Een samenwerking lag voor de hand.

In november 2013 werd met de Tesla-oplossing uitgepakt. Na een bescheiden aanzet, kwam de stroom aanvragen op gang. Maar er was aanvankelijk wel scepsis. Veel chauffeurs die offerte ontvingen, konden hun ogen niet geloven. Ons aanbod wijkt zowel in prijs als in acceptatievoorwaarden vaak erg grondig af van wat ze via hun huismakelaar of standaardverzekeraar konden bekomen. Wantrouwen mag dan een natuurlijke reflex zijn, geleidelijk kwamen de eerste klanten over de brug.

De volgehouden monitoring van internetfora, de aanwezigheid op peergroep-manifestaties,…. hebben er mee toe geleid dat onze verzekeringsoplossing nog beter verspreid raakte. Naast rechtstreekse bevraging door klanten, vielen geleidelijk ook collega-makelaars voor onze oplossing. Zelfs Tesla-verkopers zijn momenteel van de degelijkheid van ons product overtuigd.

Hoewel de markt van de elektrische auto’s momenteel nog klein is, zien we een snelle groei. Ook grotere spelers worden alert. Goed voor de consument, mits de verzekeringspremies realistisch blijven. De ervaring in buurland Nederland leerde alvast dat wie al te zeer bradeert, zichzelf wegens gebrek aan rendabiliteit uiteindelijk toch in de voet schiet.

In alle geval willen we met deze site een tandje bijsteken.

  • We rubriceerden interessante links voor u.
  • U kan voortaan ook via internet uw schade declareren of onze algemene voorwaarden raadplegen.
  • En natuurlijk kan u ook nog steeds een offerte aanvragen. Enkele summiere gegevens hierrond volstaan.

Met onze durf en opgebouwde ervaring, bewezen we dat vernieuwen ook in een eerder traditionele sector kan.
Nieuwe markten schreeuwen om een eigen aanpak. Als nichemakelaar met een soepele structuur, kunnen we die bieden. Omdat we -net als u- durven vooruitdenken. En er naar handelen.